Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi o mai buna experienta pentru utilizator. Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. OK

6 sfaturi legat de saltele

25.10.2018
de catre
6 sfaturi legat de saltele

Avand in vedere ca nou-nascutii isi petrec majoritatea timpului in patut , si chiar bebelusii mai marisori, pana la varsta de 3-4 ani pot dormi cate 12-14 ore pe zi, merita sa aruncam o privire mai atenta asupra unui ce punem dedesubtul copilului: salteaua.

1. Sprijinirea coloanei vertebrale / flexibilitatea potrivita
Salteaua ideala pentru bebelusi este una care sustine ferm intregul corp: sa sustina toti muschii, astfel incat acestia sa nu ramana incordati, sa poata relaxa si odihni. Apoi, se formează după forma corpului, ceea ce este important pentru susținerea coloanei vertebrale, ca ea să rămână dreaptă indiferent de poziția corporală adoptată.

Se crede ca cea mai buna saltea este una tare. Acest lucru este doar parțial adevărat, o saltea prea tare apasă muschii, iar una prea moale nu susține suficient coloana vertebrală. Cea mai buna alegere este aici si calea de mijloc, adica sa nu fie prea tare, nici prea moale.

2. Dimensiune
Dimensiunea standard a maturilor pentru bebeluși este de 60x120 cm și 70x140 cm, iar grosimea între 6 și 10 cm. Grosimea nu trebuie să depășească 10 cm, iar marimea saltelei este bine să se potrivească exact patutului; o saltea mai mica decat patutul creaza un spatiu gol la margini, in care se pot infecta partile corpului bebelusului. Majoritatea producătorilor de saltele oferă produse la dimensiuni și chiar forme personalizate, la cerere.

3. Burete sau fibra de cocos, latex natural?
De cand au aparut ceara din fibra de cocos , fibra de cocos + latex natural, nu exista mai mult decat potrivita. Avantajele oferite de acestea sunt de nerefuzat, pentru dezvoltarea sănătoasă a micuților:

- fibrele de cocos ofera o aerisire perfecta, lasa aerul sa treaca atat de bine, incat bebelusul poate chiar sa respire printre ele, in cazul in care isi afunda fata in saltea ;
- conduce foarte bine lichidele (băuturile, pipi, transpirația), care se scurg sau se evaporă pur și simplu;
- ramanand mereu uscat, nu lasa locul dezvoltarii bacteriilor, acarienilor si factorilor alergeni;
- nu retin mirosuri neplacute;
- sunt ideale pentru bebelusii alergici sau astmatici;
- nu în ultimul rând, se curata foarte ușor;
- sunt mai rezistente în timp decât saltele clasice.

4. Aerisire
Ventilatia si permeabilitatea bune sunt cele mai importante trasaturi ale saltelelor pentru un mediu igienic, curat. O saltea care nu miroase urat si este mereu uscata este garantia sanatatii cailor respiratorii si a pielii bebelusilor, intrucat nu ofera mediul umed necesar bacteriilor si acarienilor.

5. Huse
Husele trebuie sa fie facute din materiale naturale, de asemenea, deoarece vin in contact direct cu pielea bebelusului. Din fericire, deja toate husele se fabrica din bumbac 100%, si gama materialelor naturale este larga: pe langa bumbac, se foloseste frotirul, lana, sau bumbac-lana, pentru husele 2 sezoane (vara-iarna). Unele huse sunt tratate cu diverse substante volatile, de la parfum de plante pana la uleiuri anti-tantari; se produc chiar si huse tesute cu fir de argint, care filtreaza undele electromagnetice daunatoare.

6. Curățenie
Cum sunt izolate (de obicei au zăbrele), există posibilitatea de a spala. În functie de materiale sunt lavabile de mana sau mașină de spălat. Important este să fie spălat în conformitate cu instrucțiunile de întreținere de pe etichetă, pentru a le menține durata de viață.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu