Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi o mai buna experienta pentru utilizator. Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. OK

Sfaturi pentru viitoarele mamici

25.10.2018
de catre
Sfaturi pentru viitoarele mamici

Care sunt semnele prin care o femeie se vede ca este insarcinata?
Potrivit parerilor exprimate de medicii specialisti, principalele elemente care conduc la concluzia ca o femeie este pe cale de a deveni mamica sunt urmatoarele: lipsa sau intarzierea menstruatiei, dureri in zona sanilor si crestreea acestora, senzatie de oboseala sau somnolenta, urinare frecventa, senzatie de balonare, greata sau voma. De asemenea, reprezentanții sexului frumos care cred că sunt însărcinați este recomandat să efectueze un test de sarcină, care poate fi procurat de la orice farmacie. Totodată, eventuala sarcină poate fi confirmată de un medic în urma efectuării unui control medical.

Perioada de sarcina ocupa un loc deosebit de important in viata fiecaruia femeii, o etapa la finalul careia se poate simti cu adevarat implinita din toate punctele de vedere. Îngrijirea femeilor se informează cu privire la ceea ce trebuie așteptată în timpul sarcinii și la naștere va fi mult mai relaxată și va accepta schimbările la care va fi supus corpul lor. In momentul in care au aflat ca sunt insarcinate, specialistii sfatuiesc viitoarele mamici sa se trateze la fel cum-ar arata propriul copil. În special, ele trebuie să se odihnească din plin, să se simtă nemulțumiți (neaparat 8 ore de somn pe noapte), să evite pe cat posibil stresul. Nu în ultimul rând, se vor simți bine dacă vor rămâne active fizic prin inot, dans, plimbari.

Cand trebuie sa se prezinte femeile la medic pentru ingrijirea prenatala?
Viitoarele mamici pot preveni complicațiile și pot avea certitudinea că vor da naștere unui copil perfect sanatos în cazul în care se vor prezenta periodic la examenele medicale prenatale. Statisticile au scos în evidență faptul că femeile însărcinate merg la medic de obicei o dată pe lună în timpul primelor 7 luni de sarcină, apoi de două ori pe luna, apoi o dată pe săptămână când copilul se apropie de naștere. Cu ajutorul acestor controale, doctorul poate urmari cresterea copilului, poate identifica orice problema aparuta si poate face diferite recomandari pentru a ramane sanatoasa. În cadrul primei vizite, pe lângă examenul ginecologic complet, medicul va chestiona femeile însărcinate pentru a calcula datele la care vor naște și pentru a descoperi din timp dacă există riscuri legate de sarcină. La fel, va fi verificata tensiunea arteriala, va tine evidenta cresterii in greutate, va recomanda un test de urina pentru diabet si infectii, analiza sangelui pentru anemie, BTS si probleme ale rinichilor. Medicul va urmări și creșterea copilului prin măsurarea uterului, examinarea abdomenului și ascultarea inimii fatului.

Ce trebuie să includă o alimentație sănătoasă în timpul sarcinii?
O alimentatie corecta, sanatoasa, este deosebit de importanta pentru sarcina sanatoasa. Este lucrul cel mai important pe care femeile insarcinate il pot face pentru dezvoltarea armonioasa a copilului. Dacă vor respecta acest lucru, vor deveni mai puternici și pregătiți pentru muncă, naștere și reproducere. Recomandari: sa consuma multa apa, sa lase la o parte dulciurile, sa nu incerce sa slabeasca, s-ar putea sa fie daunator, sa astepte sa ia in greutate 7-15 Kg in timpul sarcinii, sa ia vitamine si fier pentru a preveni anemie.

Care sunt lucrurile ce trebuie evitate in timpul sarcinii?
Femeile aflate in aceasta situatie trebuie sa evitate cu orice pret fumatul, alcoolul sau medicamentele. Acestea pot determina o nastere prematura sau pot crea probleme fizice sau mentale copilului, inca de cand este in uter.

Cum isi pot da seama daca ceva este in neregula in timpul sarcinii?

Cele mai multe sarcini incep fara probleme, dar acestea pot aparea neasteptat, pe parcurs. In situatia in care femeile insarcinate au urmatoarele simptome sunt sfatuite sa se deplaseze imediat la medic: cresterea brusca in greutate, umflarea gleznelor, picioarelor, dureri de cap severe si repetate care dureaza mai mult de 2-3 ore si care nu trec cu medicatie, lesinuri, vedere in ceata, puncte luminoase, durere sau arsuri la urinare, sete exagerata si urinare dificila, secretii vaginale urat mirositoare, sangerari usoare din vagin. Pe langa semnele de mai sus oricare din urmatoarele semne impun prezentarea de urgenta la medic: daca au impresia ca fatul nu s-a miscat 8 ore sau mai mult (dupa luna a 6-a de sarcina), cand contractiile incep devreme (contractii uterine la fiecare 10 minute sau mai des, crampe abdominale, presiune pelviana cu senzatia de coborare a fatului, cresterea sau schimbarea secretiilor vaginale, sau eliminarea brusca a unui fluid apos din vagin)

Este recomandat alaptatul?
Alaptarea la san este cea mai nutritiva hrana pentru copil. Poate proteja copilul fata de diareea cauzata de alimente sau apa infestate, va contribui la cresterea imunitatii copilului, protejandu-l fata de boli infectioase, ajuta la crearea unei relatii apropiate intre mama si copil, poate chiar proteja mamica impotriva cancerului de san mai tarziu. Alaptarea la san poate fi facuta imediat ce copilul s-a nascut. In primele zile sanii vor produce un lichid gros, galbui numit colostru. Colostrul ofera copilului toate substantele nutritive de care are nevoie. La sfarsitul celei de a doua sau a treia zile laptele incepe sa curga in mod obisnuit din sani.

Cum se poate ingriji femeile dupa nastere?
Majoritatea femeilor poate relua activitățile normale după o săptămână de la naștere. Este recomandat să fie activ, în cazul în care nu au suferit o operație. Miscarea va imbunatati circulatia sangelui, respiratia si tonusul muscular. Trebuie insa sa fie atenti la semnele complicatiilor: infectii si sangerari puternice. Dacă apar, trebuie chemat medicul sau să se deplaseze de urgență la spital.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu